UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український біженець у Бельгії виграв у лотерею 500 тисяч євро

Молодий чоловік збирається влаштувати вечірку, а потім зробити щось для України.

Український біженець виграв у лотерею 500 тисяч євро. Про це повідомила 12 червня Бельгійська національна лотерея, передає Reuters. Особу українця не розкривають.

Відомо, що йому від 18 до 24 років й він проживає у Брюсселі не менше року. Він минулого місяця купив на заправці скретч-картку за п’ять євро. У результаті, його ставка була збільшена в 100 тисяч разів. Виграш у лотерею в Бельгії не підлягає оподаткуванню.

«У нього змішані почуття [щодо виграшу]. Це складний період, щоб бути задоволеним усім, що відбувається в його рідній країні», – сказала представниця Національної лотереї Джоук Вермоер.

Вермоер додала, що переможець спочатку хоче влаштувати вечірку на ці гроші, щоб подякувати всім, хто допоміг йому інтегруватися в Бельгії, а потім він хотів би зробити щось для своїх співвітчизників і для відновлення України. За її ж словами, українець у Бельгії знайшов роботу, але він хотів би повернутися в Україну, щойно закінчиться війна.

Читайте також: Депутати скасували пільги для грального бізнесу та сплату податків для волонтерів

Нагадаємо, що у 2021 році народний депутат з фракції «Слуга народу» Максим Павлюк задекларував 1 939 868 гривень в якості лотерейних виграшів. Ці відомості він вніс до Єдиного державного реєстру декларацій. Виграш він отримав від шести різних фірм, які були зареєстровані за однією адресою та мали одного власника.