UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські рятувальники змінили напрямок русла річки у Словенії

Для допомоги відправили найкращих фахівців.

У Словенії українські рятувальники змінили напрямок русла на одній із розмитих ділянок річки Савінья. Роботи проводились для того, щоб укріпити від подальшого зсуву та розмивання протилежний берег і таким чином запобігти руйнуванню житлових будинків.

Це було основним завданням на одній із локацій, повідомили у ДСНС України.

Для цього рятувальники та техніка безперервно працювали протягом 5 днів та перемістили за допомогою екскаваторів близько 4 тисяч кубометрів каменю та намулу.

Читайте також: Зруйновано ангар з зерном: ДСНС показала фото з порту "Рені" після нічної атаки

«Загалом же від початку робіт фахівці ДСНС розчистили 870 метрів русла, облаштували понад 200 метрів дамби та укріпили близько 500 метрів берега. Також українці допомогли місцевим мешканцям у розборі будинку та трьох дерев'яних конструкцій, які зруйнував паводок», - уточнили рятувальники.

Нагадаємо, сильні зливи стали причиною паводків у Словенії. Президент України Володимир Зеленський 10 серпня видав указ про надання гуманітарної допомоги країні. Тоді зведений загін ДСНС виїхав на відновлювальні роботи в районі селища Речиця у Словенії, яке постраждало від повені. Зокрема Україна відрядила 51 спеціаліста ДСНС, п’ять екскаваторів та 14 одиниць спеціальної техніки, серед якої і всюдиходи SHERP.