UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна уклала контракт з Rheinmetall на поставку 25 танків Leopard 1

Вони будуть готові у 2024-му році.

Україна уклала контракт з німецькою компанією Rheinmetall на підготовку нової партії танків Leopard 1 для Збройних Сил. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Це замовлення розраховане на ремонт та модернізацію 25 танків Leopard 1A5, п’яти броньованих ремонтно-евакуаційних машин Bergepanzer 2 та двох тренувальних танків для навчання водіїв.

Це замовлення буде повністю профінансоване урядом Німеччини. Точну вартість контракту не розголошують, але зазначають, що вона складається з двозначної цифри мільйонів євро.

Читайте також: Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" зареєстрували спільне оборонне підприємство

Крім того, у вартість контракту входить навчання, налагодження логістики, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги.

Передача перший машин за цим замовленням запланована на 2024 рік. Ремонтні роботи проводяться на заводах концерну Rheinmetall в містах Унтерлю та Кассель.

Крім підготовки основних бойових танків Leopard 1A5 та спеціальної техніки на їх базі, компанія продовжує передачу БМП Marder 1A3, які були анонсовані раніше. Всього компанія має поставити близько 100 БМП, більша частина з яких вже знаходиться в Україні та використовується на фронті.

Раніше повідомлялося, що Rheinmetall поставить Україні 100 тис. боєприпасів до мінометів калібру 120-мм. Відповідне замовлення концерн отримав від уряду Німеччини.