UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна та Латвія підписали меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки

Країни зможуть оперативніше обмінюватися інформацією.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс та голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Міроненко підписали меморандум про взаєморозуміння між країнами у кібербезпеці. Документ створює правову основу для сприяння взаємній співпраці Києва та Риги у цій сфері, повідомляє Delfi.

"Співпраця між Латвією та Україною у сфері кібербезпеки особливо важлива, оскільки знання, які надає Україна про досвід, отриманий під час війни, дозволяє нам впроваджувати більш продумані рішення для зміцнення нашої стійкості та підвищення готовності як у мирний час, так і в кризових ситуаціях", — наголосив міністр оборони Литви Спруд.

Читайте також: Латвія побудувала паркан на кордоні із Білоруссю

Меморандум допоможе Латвії та Україні оперативніше повідомляти про кіберзагрози, а також країни створять двосторонні канали зв’язку з метою покращення звітності про інциденти у кіберпросторі та обміну досвідом.

Окрім кібербезпеки, документ передбачає співпрацю Києва та Риги у сфері освіти, досліджень, розробок та інновацій, організацію спільних публічних заходів, а також інші заходи за взаємною згодою.

Раніше у Латвії заявили, що передадуть Україні 1400 дронів. За словами Спрудса, у межах міжнародної коаліції безпілотників Рига передала Києву три тисячі бойових дронів різних типів і характеристик.