UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина збільшить витрати на оборонну сферу в 2024 році

Країна прагне посилитися на фоні російсько-української війни.

Угорщина планує збільшити оборонні витрати у бюджеті на 2024 рік. Країна розраховує, що війна в Україні може затягнутися. Про це заявив міністр фінансів Угорщини Міхай Варга у Facebook.

За словами високопосадовця, війна в Україні не закінчиться найближчим часом і триватиме мінімум до 2024 року. Міністр зазначив, що наслідки цього протистояння зачіпатимуть і Угорщину в тому числі.

Таким чином, планується, що наступного року Угорщина витратить на оборонні витрати понад 1300 мільярдів форинтів. Це близько 3,75 мільярда доларів США.

Читайте також: Угорщина заблокувала надання Україні коштів на озброєння – ANSA

Збройні сили Угорщини зараз активно модернізують свою армію та переходять на бронетехніку західного зразка. Нещодавно вони отримали з 12 танків Leopard 2A4, які будуть використовуватися для навчання екіпажів і техніків, оскільки країна докладає зусиль для переведення свого парку ОБТ з Т-72 на Leopard 2. Також замовлені нові САУ, БМП та БРЕМ у Німеччини та інше оборонне обладнання у вітчизняних та закордонних компаній.

Як повідомлялося раніше, Депутати Європейського парламенту підготували резолюцію із попередженням, що Угорщина буде непридатною для головування в Євросоюзі в 2024 році через численні порушення законодавства ЄС.