UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина відмовилася від передачі Україні 18 млн доларів: Будапешт вирішив допомогти Чаду

За його словами, в Будапешті відмовилися виділяти такі кошти, адже вони пішли би на оплату озброєнь, які відправили б в Україну.

Міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна вирішила відмовитися надавати 18 млн доларів на зброю для України.

"Ми вирішили використати ці 18 млн доларів для зміцнення безпеки в Чаді, для створення нового навчального закладу з метою підготовки армійських офіцерів у Чаді та для поліпшення можливостей збройних сил Чаду", – наголосив Сійярто

Сійрято зазначив, що в Будапешті відмовилися виділяти такі кошти, адже вони пішли би на оплату озброєнь, які відправили б в Україну.

Він також додав, що влада Угорщини виступає за мирне вирішення конфлікту в Україні, тому цю гроші спрямують на підтримання безпеки та стабільності в Чаді.

Угорські ЗМІ також повідомляли, що Угорщина вже давно ініціювала широкомасштабну економічну та соціальну допомогу цій африканській країні.

Читайте також: Під час головування в ЄС Угорщина лобіюватиме вступ Грузії та Молдови, але не України — Сіярто

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто критикував намір Євросоюзу запровадити черговий пакет санкцій проти РФ. Він також додав, що друга річниця повномасштабного вторгнення РФ в Україну "має стати приводом для того, щоб спонукати до європейських рішень допомогти сприяти припиненню вогню та мирним переговорам".