UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина відмовилась долучитись до проєкту ЄС із придбання боєприпасів Україні

Глава МЗС Сіярто заявив, що Будапешт проти надання Києву боєприпасів.

Угорщина відмовилась від участі в проєкті Європейського Союзу щодо спільної закупівлі боєприпасів для України на суму два мільярди євро, заявив Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств держав-членів ЄС у Брюсселі.

За словами Сійярто, план передбачає виділення одного мільярда євро з Європейського фонду миру й виділення додаткового мільярда для спільної закупівлі боєприпасів, однак Угорщина «не братиме в цьому участі», застосувавши інститут конструктивного утримання, пише видання Index.

«Ми хочемо миру, ми не будемо брати участь у цій акції. У той же час ми не заважаємо іншим робити те, що вони хочуть», - сказав Сіярто, додавши, що Угорщину хочуть втягнути у війну в Україні та посилюють на неї тиск.

«Один відсоток внеску Угорщини - це приблизно 10 мільйонів євро - буде використано на інші цілі, визначені в Європейській рамковій програмі миру», додав глава МЗС Угорщини.

Читайте також: Франція, Угорщина і Болгарія блокують санкції ЄС проти російської атомної енергетики — ЗМІ

Також угорський міністр поскаржився на тиск на ті країни, які транслюють «голос миру».

Минулого тижня Європейський Союз ухвалив рішення виділити додаткові два мільярди євро фонду, який допомагає закуповувати боєприпаси. Сьогодні це рішення затвердили міністри закордонних справ країн ЄС.