UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина спростила умови в’їзду для росіян та білорусів – ЗМІ

Послаблення перевірки під час в’їзду росіян і білорусів у ЄС є неправильним кроком, зазначають євродепутати.

Уряд Угорщини «без зайвого шуму» спростив умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі після візиту прем'єр-міністра Віктора Орбана до Москви. Будапешт включив громадян цих країн у програму так званої «національної карти», яка надає право працювати в Угорщині протягом двох років з можливістю продовження.

Власників «національної карти» не піддають спеціальній перевірці на європейському рівні, що викликало занепокоєння у сусідніх до Угорщини країн, пише DW з посиланням на німецьке видання RND. ЗМІ також нагадують, що навесні угорський уряд оголосив про очікування близько 65 000 заробітчан з їхніми сім'ями.

Читайте також: Ще дві країни ЄС заборонили в'їзд автомобілів із білоруськими номерами

Євродепутат Сергій Лагодинський в інтерв'ю RND підкреслив, що дозвіл в'їжджати в країну ЄС без ретельної перевірки є неправильним кроком, особливо в умовах, коли російська влада намагається послабити Європу за допомогою гібридних атак. Водночас він наголосив, що не варто «ставити тавро на всіх росіянах».

Нагадаємо, країни Балтії, а також Польща, Фінляндія, Норвегія і Болгарія запровадили заборону на в’їзд авто з російською реєстрацією.