UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина не змінить свою позицію щодо вступу України до Євросоюзу – Сійярто

Глава угорського МЗС відповів на критику, яка лунає на адресу Будапешта.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прокоментував заяви глави німецького МЗС Анналени Бербок, у яких вона критикує офіційний Будапешт за антиукраїнську позицію стосовно початку переговорів про членство Києва у Євросоюзі. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Глава МЗС Угорщини наголосив, що Бербок "абсолютно неправильно розуміє ситуацію".

"Позиція Угорщини щодо вступу України до Європейського Союзу є продуманою та обґрунтованою, у ній немає жодного шантажу чи навіть гри. Ми категорично відмовляємося змішувати речі, які не мають жодного стосунку", – зауважив Сійярто.

Він зазначив, що ані угорський народ, ані угорський парламент, ані угорський уряд досі не бачать користі для Європи від "поспішного початку переговорів з Україною".

"Україна просто надто далека від того, щоб бути придатною для вступу чи навіть переговорів про це, тому було б більш своєчасним спочатку розвивати стратегічне партнерство", – сказав глава угорської дипломатії

Читайте також: В МЗС Угорщини заявили, що Порошенко збирався зустрічатися з Орбаном

За його словами, Угорщина не змінить свою позицію "під будь-яким тиском".

"Ми рекомендуємо, щоб зберегти європейську єдність, зняти пропозицію про початок переговорів з Україною з порядку денного зустрічей наступного тижня у Брюсселі", – додав він.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав Євросоюз перед ухваленням чергового пакету санкції проаналізувати наслідки попередніх. За його словами, останніми роками європейська конкурентоспроможність "сягнула найнижчого рівня" через "провальні рішення в Брюсселі".