UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Відні пасажири не можуть через повінь зійти з круїзного лайнера на берег

Катастрофічні повені в Європі призвели до масштабних руйнувань і навіть загибелі людей

Пасажири річкового круїзного лайнера "Тургау Престиж" з 14 вересня не можуть зійти на берег у Відні через повінь. Австрійська влада роздумує: чи варто евакуювати людей, чи дати їм можливість пожити на лайнері, а після того, як спаде вода – ухвалити рішення про продовження плавання або відправити людей додому.

Про це повідомляє видання Der Standard.

Читайте також: "Укрзалізниця" оновила дані про ситуацію у залізничному сполученні, що склалася через повені у Польщі, Чехії та Австрії

Пасажири та члени екіпажу не можуть залишити судно, оскільки прохід до причалу затоплено. Через повінь на Дунаї, спричинену сильним дощем, 102 пасажири та 40 членів екіпажу змушені залишатися на борту швейцарського річкового круїзного лайнера. За їхніми словами, у гостей та команди немає ні в чому нестачі, а відповідальний організатор подорожей Thurgau Travel оголосив у понеділок вранці, що "харчування для всіх на борту повністю гарантоване".

Читайте також: Через масштабні повені в Європі евакуювали тисячі людей: вже відомо про загиблих

Нагадаємо, через катастрофічні повені в Європі в Нижній Австрії екстремальні події призвели до загибелі пожежника під час відкачування води. Влада оголосила цей регіон зоною стихійного лиха. На місці працюють понад 25 000 рятувальників, що підтримуються близько 1000 військовослужбовців. Особливо критична ситуація залишається на річці Камп, де очікуються значні повені. Для зміцнення дамб військові за допомогою гелікоптерів Black Hawk транспортують мішки з піском та гравієм. Прем'єр-міністр Нижньої Австрії Йоганна Мікль-Ляйтнер заявила, що деяке полегшення може принести зменшення опадів.

В австрійському місті Санкт-Пельтен прорвало греблю, через що місто затоплено. Суспільство організувало тимчасові притулки для постраждалих. У столиці Австрії Відні річка вийшла з берегів, затопивши велосипедні доріжки, вулиці та частково метро. Рух двома лініями метро зупинили, а залізничне сполучення в країні значно порушено.