UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Швейцарії ввели нові санкції проти РФ

Їх запровадили для синхронізації з обмеженнями ЄС.

Федеральний департамент Швейцарії з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) 8 липня розширив свої санкційні списки проти Росії. У повідомленні департаменту зазначається, що зміни набудуть чинності о 18:00 9 липня.

Зокрема, Швейцарія доєднується до санкційного пакета ЄС проти РФ від 24 червня. EAER має накласти обмеження в межах своєї юрисдикції ще на 69 фізичних та 86 юридичних осіб. Санкції ввели у відповідь на триваючу військову агресію Росії проти України та акти дестабілізації, які підривають територіальну цілісність, суверенітет і безпеку Української держави.

Читайте також: США готові накласти нові санкції на Росію і на країни, які їй допомагають

Повідомляється, що нові обмеження в основному націлені на бізнесменів, пропагандистів, співробітників Збройних Сил і судових органів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, а також співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ). Також санкції ввели проти компаній, що працюють у російському оборонному секторі.

«Загалом у санкційних списках тепер понад 2200 фізичних та юридичних осіб», — йдеться у повідомленні департаменту.

Нагадаємо, 24 червня Рада ЄС ухвалила 14 пакет санкцій проти РФ за вторгнення в Україну. Обмеження зокрема спрямовані проти російського скрапленого газу та на боротьбу з обходом санкцій.

Раніше Рада ЄС ухвалила санкції проти Білорусі. Він спрямований на боротьбу з обходом вже введених обмежень.