UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Румунії виявили нові уламки російських дронів

Російські ударні БПЛА не вперше залітають у Румунію.

Ілюстрація

Ілюстрація

Працівники Міністерства оборони Румунії знайшли фрагменти безпілотників, які впали минулого тижня на березі Дунаю після російських атак на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру в Україні.

Про це йдеться в заяві оборонного відомства.

"Всі райони, де фіксували падіння фрагментів безпілотників, вже оглянуті, і наразі елементи виявлені в околицях Плауру і Періправи в повіті Тульча.

Читайте також: У Румунії пояснили, чому поки не збиватимуть «шахеди» над Україною

Зазначається, що всі місця, визначені як райони інцидентів, знаходяться за межами населених пунктів, де не постраждали люди або елементи інфраструктури.

«Міністерство національної оборони інформувало і продовжує інформувати союзницькі структури в режимі реального часу про ситуації, що виникли в результаті атак, і залишається в постійному контакті з ними", – йдеться у повідомленні Міноборони Румунії.

Там також вкотре засудили російські атаки проти українських цивільних об'єктів та інфраструктури.

Нагадаємо, у НАТО, членом якого є Румунія, заявили, що дії росіян «не були навмисними», проте назвали їх «безвідповідальними». Сам же Бухарест на падіння дронів та вибухи на своїй території виголосив Москві протест та викликав до МЗС тимчасово повірену в справах російського посольства Єлєну Копніну.