UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Румунії підтвердили, що на їх територію залетів російський "шахед" та шукають його уламки

Для відстеження дрона ВПС підіймали F-16.

У Румунії підтвердили заліт російського ударного безпілотника Shahed на територію країни під час обстрілу України у ніч на 8 вересня. Згідно з повідомленням румунського Міноборони, для його відстеження ВПС підіймали два літаки F-16.

Зазначається, що о 2:25 8 вересня два літаки F-16 ВПС Румунії вилетіли з авіабази міста Борча для моніторингу повітряної простору. Система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію дрона, який увійшов до Румунії. Пізніше він повернувся до України. 

Читайте також: У Румунії знайшли нові уламки дронів, які могли впасти під час липневих ударів РФ по Україні

"Вказана ймовірність існування зони ураження на території країни, в безлюдній місцевості, в околицях міста Периправа. Сили міністерства національної оборони, починаючи з ранку, з повітряними засобами та наземними групами проводять розвідку в цьому районі", — заявили у Румунії.

Румунське Міноборони засудило російський обстріл України. Там також додали, що комунікують із союзниками з приводу ситуацій, спричинених атаками РФ.

Нагадаємо, у ніч на 8 вересня росіяни обстріляли Ізмаїл Одеської області. Також моніторингові канали повідомляли про серію вибухів в інших частинах регіону. 

Раніше у Румунії заявляли, що у них відсутня можливість збивати "шахеди", якими Росія атакує Україну, оскільки для цього треба буде "застосовувати вогонь по українській території, а це не дозволено".