UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі затримали ексзаступника міністра юстиції

Його звинувачують у зловживанні державними коштами.

У Польщі Служба безпеки затримала ексзаступника міністра юстиції Марціна Романовського, пише POLITICO. Йому інкримінують 11 злочинів, у тому числі перевищення повноважень і завдання шкоди державній скарбниці з метою отримання особистої та фінансової вигоди. Затримання відбулося в рамках розслідування зловживання державними коштами.

Романовський, член ультраправої партії «Суверенна Польща», обіймав посаду заступника міністра юстиції Польщі з 2019 року до грудня 2023 року.

Колишній прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вже назвав арешт Романовського «спробою залякати опозицію» і «суто політичною акцією».

В середині січня у президентському палаці в Польщі було затримано ексміністра внутрішніх справ Маріуша Камінського та його заступника Мацея Вонсіка.

У березні польські правоохоронці провели обшуки у низки колишніх високопосадовців, у тому числі колишнього міністра юстиції. Чотирьох осіб було затримано.

Обшуки відбулися в рамках розслідування ймовірного зловживання коштами за часів попереднього уряду партії «Право і Справедливість» (PiS).

А наприкінці минулого року польська поліція затримала у Варшаві ультраправого політика, кандидата до Сенату від партії «Конфедерація» Яцека Сокула за публічні дописи про загрозу теракту у приміщенні польського парламенту