UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Польщі позитивно відреагували на призначення нового очільника МЗС України

У Варшаві Андрія Сибігу  назвали "людиною, яка дотримується свого слова".

Польща схвально відреагувала на призначення на посаду міністра закордонних справ України Андрія Сибіги. Про це повідомляє польське дипломатичне джерело, передає РАР.

Співрозмовник назвав новго главу МЗС "людиною, яка дотримується свого слова".

"Сибіга був серед тих українських політиків, які уможливили дуже хорошу польсько-українську співпрацю відразу після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну", – розповідає неназваний польський дипломат.

Видання також нагадало про роботу нинішнього очільника української дипломатії у Польщі у 1998-2002 та 2008-2012 роках і той факт, що він добре володіє польською мовою.

Читайте також: Доля Дмитра Кулеби була вирішена у квітні – The Economist

Нагадаємо, з квітня цього року Андрій Сибіга був першим заступником Дмитра Кулеби, який очолював Міністерство закордонних справ з весни 2020 року.

На роботу в МЗС новий міністр перейшов з Офісу президента, де в ролі заступника Андрія Єрмака з травня 2021 року займався питаннями зовнішньої політики та розвитку стратегічного партнерства.

Детальніше про зміни в українському уряді читайте у матеріалі Інни Ведернікової "Гра в імітацію. Чому прізвища нових міністрів нічого не значать"