UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Парижі арештували молдован, які малювали графіті з трунами "французьких солдат в Україні"

У підозрюваних знайшли відповідні трафарети.

У Парижі заарештували трьох громадян Молдови, яких підозрюють у нанесенні графіті з трунами "французьких солдатів в Україні" на вулицях 7-го округу французької столиці.

Окрім малюнків з трунами, на стінах будинків були написи кирилицею, йдеться в сюжеті телеканалу BFMTV.

Читайте також: У Франції затримали громадянина України та Росії, який готував теракт

Джерела журналістів у правоохоронних органах заявили, що під час затримання у підозрюваних вилучили латексні рукавички, аерозолі з фарбою і відповідні трафарети. Наразі поліція перевіряє зв'язок затриманих "із можливим іноземним втручанням".

bfmtv.com

Відповідальність за акцію нібито взяла на себе українська група художників "Мрія", члени якої зв'язалися з поліцією і повідомили про свою причетність. Вони стверджують, що таким чином відповіли "на неадекватні дії французької влади" щодо активістів "Мрія", які встановили п'ять фальшивих трун з аналогічними написами біля Ейфелевої вежі.

Французькі слідчі ставлять під сумнів достовірність цих заяв.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон говорив про можливість розміщення західних військ в Україні, на що Москва відповідала заявами про ескалацію. Зокрема на початку травня у російському МЗС заявили, що французькі військові в Україні "розглядатимуться Росією як законні цілі"

Читайте також: Париж готує відповідь на російські заяви, що французькі інструктори є «законною ціллю»

Наприкінці травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати навчальні центри в Україні для ознайомлення з їхньою інфраструктурою та персоналом. Утім у Міністерстві оборони України уточнили, що наразі у цьому питанні ще тривають дискусії із Францією та іншими країнами.