UA / RU
Підтримати ZN.ua

У німецькому Мін’юсті закликали громадян не їздити до Росії

За його словами, у РФ вже давно ніхто не почувається у безпеці.

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн закликав громадян ФРН утриматися від поїздок до Російської Федерації. Про це повідомляє Stern.

"Я наполегливо раджу всім не їхати в країну, де ніхто не є в безпеці, якщо це не є абсолютно необхідним", – наголосив Бушманн.

За його словами, під час правління російського диктатора Владіміра Путіна було вбито майже 40 журналістів і незліченна кількість людей безпідставно затримані.

Однак, політик висловив невпевненість у тому, що нещодавній великий обмін збільшив ризик для громадян ФРН, адже ще до нього в Росії давно вже було небезпечно.

Бушманн також підкреслив, що до останнього не був певен у тому, що російська сторона дотримуватиметься домовленностей.

"Ми не могли бути впевнені навіть тоді, коли літак зі звільненими в'язнями приземлився в Кельні/Бонні", – наголосив міністр, додавши, що російська спецслужба ФСБ регулярно використовує отруту для прямого чи опосередкованого знищення життя чи здоров’я людей у найпідступніший спосіб.

"Особисто мене це дуже хвилювало, що Росія їх отруїла перед вильотом. Але виходячи з того, що ми знаємо на цей час, слава богу, це не так", – додав він.

Читайте також: Литва відповіла на заклик звільненого російського опозиціонера зосередити санкції проти чиновників РФ

Раніше між Заходом та Росією за посередництва Туреччини відбувся найбільший з часів Холодної війни обмін ув'язненими, переговори щодо якого тривали понад два роки. Країни обміняли 26 засуджених. Зокрема, додому повернулися репортер WSJ Еван Гершкович та морпіх США Пол Вілан. Також росіяни звільнили опозиціонерів та журналістів, арештованих за антивоєнну позицію. У Росію ж повернувся полковник розвідки ФСБ Вадім Красіков, причетний до вбивства чеченського польового командира у берлінському парку пʼять років тому.