UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччини закликали скасувати захист українських чоловіків призовного віку

Там вважають, що вони повинні повернутися на Батьківщину та захищати її.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Голова організації Jungen Union німецького коаліційного союзу ХСС/ХДС Йоганнес Вінкель закликав скасувати соціальну підтримку та статус захисту для українських чоловіків призовного віку у Німеччині. За його словами, підтримка має залишитися виключно для жінок та дітей, повідомляє Zeit.

Читайте також: Зеленський заявив, що час повертати біженців в Україну ще не настав

Вінкель додав, що військовозобовʼязані чоловіки повинні не отримувати виплати від Німеччини, а «захищати власну країну». На його думку, підтримувати Україну зброєю та водночас позбавляти її солдатів є цинічним.

Нагадаємо, раніше керівник регіонального відділення німецької партії ХСС Олександр Добриндт заявив, що Німеччина має позбавити соціальних виплат тих біженців з України, які не хочуть влаштовуватися на роботу. На його думку, для таких людей має діяти принцип: або працювати, або їхати у західні регіони Батьківщини. Його пропозиція одразу зіштовхнулась з критикою з боку урядової коаліції, її назвали «популістською нісенітницею».

Водночас у німецькому уряді відкинули ідею Добриндта. Речник МЗС країни нагадав, що росіяни щодня бʼють по цивільній інфраструктурі України, а безпечних місць немає навіть на Заході держави.