UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині за підозрою у шпигунстві затримали громадянку Китаю

Вона передавала дані про переміщення військової техніки.

У німецькому Лейпцигу заарештували громадянку Китаю Які X., яку підозрюють у шпигунстві на користь КНР. Вона передавала дані про перевезення військової техніки іншому підозрюваному агенту, повідомляє DW з посиланням на прокуратуру ФРН.

Китаянка була розвідницею китайської спецслужби та працювала в компанії, що надає логістичні послуги в аеропорту Лейпциг/Галле. Вона використовувала свою посаду для збору даних про "транспортування військової техніки та осіб, пов'язаних з німецькою компанією, що виробляє зброю", зазначають правоохоронці. 

Читайте також: Данія формує нове міністерство для протидії кібератакам та шпигунству

Зазначається, що Які Х. передавала дані іншому китайському агенту, Цзянь Г. Дані містили деталі про рейси, вантажі, перевезення військової техніки та пасажирів в аеропорту, стверджують правоохоронці. Цзянь Г. працював на німецького політика з ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини", його заарештували у квітні цього року за підозрою у шпигунстві.

За даними прокуратури, підозрюваний шпигував за китайськими опозиціонерами у Німеччині. Він також передавав спецслужбам КНР інформацію про переговори та рішення Європейського парламенту.

Раніше у Німеччині повідомили про затримання у Франкфурті-на-Майні трьох чоловіків, яких підозрюють у зборі інформації для іноземної спецслужби. Федеральна прокуратура у місті Карлсруе повідомила, що всі троє стежили за кафе, в якому перебувала їхня ціль — особа, що прибула з України.