UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині кажуть, що можуть відновити виробництво ракет Taurus

Німецька компанія MBDA Deutschland заявила про можливість їх модернізації.

У Німеччині може бути відновлено виробництво далекобійних ракет Taurus про постачання яких просить Україна, але канцлер Німеччини Олаф Шольц, наразі, не ухвалив рішення про їх передачу.

Підприємство-виробник MBDA Deutschland каже, що зможе почати їх виробляти в короткостроковій перспективі, йдеться у повідомленні компанії в соцмережі X.

Читайте також: Посол Макеєв про обмеження дальності німецьких ракет Taurus: "Все одно, що заборонити футболістам виходити на половину поля суперника"

“Є можливість інтеграції нових технічних досягнень. Це означає, що є можливості зберегти потенціал виробу протягом наступних десятиліть”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що за даними компанії-виробника, навчання фахівців ЗСУ застосуванню німецьких крилатих ракет Taurus може тривати три місяці.

Читайте також: Україна може застосовувати ракети TAURUS для ударів по Росії та Криму — Штрак-Циммерман

На початку жовтня Шольц на пресконференції за результатами зустрічі лідерів ЄС у Гранаді заявив, що його країна не передає Україні далекобійні ракети Taurus через те, що це "вимагатиме участі німецьких військових".

Більшість громадян Німеччини підтримують рішення канцлера не надавати українським військовим далекобійні ракети.

Раніше ми пояснювали чому ракети Taurus є такими важливими для України – як вони можуть докорінно змінити перебіг подій у війні, і чому загалом вони є унікальним зразком ракетного озброєння.