UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС РФ побачили «накачування Молдови західною зброєю» та назвали країну «придатком київського режиму»

У МЗСЄІ Молдови відповіли, що продовжать допомагати Україні

25 серпня МЗС РФ вкотре виступило із заявою, спрямованою проти влади Молдови, яка цього місяця вислала з Кишинева 45 російських дипломатів – після скандалу із встановленням на даху посольства Росії підозрілих засобів зв'язку.

«Фіксуємо послідовне перетворення Молдавії (так у МЗС РФ продовжують називати Молдову – ред.) на логістичний придаток київського режиму. Кишинів одразу після початку спеціальної військової операції розпочав масштабні постачання в Україну різних товарів – паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, продовольства», – заявила представник російського МЗС Марія Захарова, чиї слова передає прес-служба міністерства.

Читайте також: Єврокомісія переспрямує Україні та Молдові 135 млн євро, які передбачалися для РФ і Білорусі

У своєму коментарі Захарова заявила про «провокаційне накачування» Молдови західним озброєнням, у тому числі «екіпіруванням та технікою для розмінування, стрілецькою зброєю, в т.ч. снайперськими гвинтівками та кулеметами, різними видами гранат, а також технічними засобами розвідки».

Також Захарова озвучила, що «ведеться опрацювання питання» про розміщення в Молдові «складів американського озброєння, яке, на думку молдавських аналітиків, згодом може спрямовуватись на потреби ЗСУ».

У Міністерстві закордонних справ та європейської інтеграції Молдови відреагували на виступ Захаровой.

«Ми засуджуємо брехливі заяви, зроблені нещодавно представником МЗС Росії. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни. У цьому сенсі Молдова співпрацює із тими, хто просуває демократичні цінності. З першого дня війни ми рішуче засудили агресію Росії проти України. Ми продовжимо надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу і в двосторонньому порядку, і в рамках міжнародних організацій», – заявили в МЗС, передає NewsMaker.

Читайте також: Росія і надалі буде для нас джерелом нестабільності – президентка Молдови Санду

Раніше міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску подякував Україні за те, що опираючись Росії, вона захищає і Молдову, що дозволяє Кишиневу працювати над євроінтеграційними питаннями. До цього президент Молдови Майя Санду заявила, що перемога України над Росією дозволить Молдові врегулювати мирним шляхом придністровський конфлікт.