UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони Польщі назвали кількість добровольців, які подали заявки на вступ до Українського легіону

"Станом на п'ятницю, 4 жовтня, цифра становила 196 осіб, які подали заявки з усієї Європи".

Заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський заявив, що до Українського легіону подали заявку вже близько 200 осіб з усієї Європи. Про це повідомляє i.pl.

"У Любліні триває масштабний набір до добровольчого українського легіону, до якого можуть вступити всі громадяни України. Наразі заявки подали майже двісті осіб з усієї Європи", – йдеться у матеріалі.

"Якщо буде створено першу групу з кількох сотень добровольців, ми їх одразу навчатимемо", – наголосив представник Міноборони.

Залевський також нагадав, що його країна у межах програми навчання ЄС уже підготувала понад 20 тисяч українських військових.

"Ми повністю усвідомлюємо, що обороноздатність України та стійкість Української держави є вкрай важливими для нашої безпеки, тому підтримуємо її в усіх можливих вимірах", – сказав чиновник.

За його словами, до Легіону можуть вступити всі громадянам України незалежно від статі та місця проживання.

Читайте також: Міноборони Польщі: До Українського легіону вступило занадто мало українців

"Ми бачимо дуже великий інтерес до цієї ініціативи серед наших громадян. Точні цифри доступні Міністерству оборони, але я можу сказати, що станом на п'ятницю, 4 жовтня, цифра становила 196 осіб, які подали заявки з усієї Європи", – додав він.

Нагадаємо, що угода про гарантії безпеки між Україною та Польщею, передбачає створення в Польщі добровольчого легіону з можливою участю іноземців. Добровольці отримають підготовку від союзників із Польщі, Литви та інших країн ЄС, а сам легіон буде оснащений найкращим обладнанням від українських міжнародних партнерів.