UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Литві позбавили громадянства і звільнили чиновницю, яка приховувала паспорт РФ

Їй також загрожує штраф.

У Литві звільнили співробітницю Департаменту міграції через те, що вона приховувала своє російське громадянство, яке отримала незаконно. Це порушення виявили під час внутрішнього розслідування, яке також призвело до позбавлення її литовського паспорта.

Як повідомляє LRT, на початку липня під час аналізу людей, які часто подорожують з Литви у Росію та Білорусь, встановили, що одна з посадовиць у Клайпеді регулярно їздила у РФ, але значно рідше повідомляла про свої поїздки керівництву, ніж це було насправді.

Читайте також: Суддя ліквідованого ОАСК має громадянство РФ і отримує мільйонні доходи не здійснюючи правосуддя – “Схеми”

Жінка визнала, що отримала російський паспорт на початку 2022 року, але не повідомила про це міграційну службу. Також виявилося,  що вона не мала права на подвійне громадянство.

На основі зібраних даних Департамент міграції розпочав процедуру позбавлення її громадянства Литви. Після того, як міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте підписала відповідний наказ, співробітницю негайно звільнили.

Жінка працювала в Департаменті міграції трохи більше року, не маючи жодних дисциплінарних стягнень. Наразі проти неї відкрили адміністративну справу. Їй «світить» штраф від 300 до 850 євро.

Читайте також: Колишній футболіст збірної України отримав російське громадянство

Нагадаємо, Литва подала скаргу у Європейську комісію на рішення Угорщини спростити процедуру в'їзду для росіян і білорусів без низки обмежень, оскільки це загрожує безпеці Європейського союзу.