UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Євросоюзі вважають, що Росія могла отримати від Ірану балістичні ракети

"Якщо це підтвердиться, ця поставка означатиме суттєву матеріальну ескалацію підтримки Іраном незаконної агресивної війни Росії проти України".

Речник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Петер Стано заявив, що ЄС володіє інформацією стосовно передачі Росії балістичних ракет з боку Ірану. Про це повідомляє AFP.

"Ми володіємо достовірною інформацією, наданою союзниками, про постачання іранських балістичних ракет до Росії. ... Ми вивчаємо це питання разом з нашими країнами-членами, і якщо це підтвердиться, ця поставка означатиме суттєву матеріальну ескалацію підтримки Іраном незаконної агресивної війни Росії проти України", – зазначив Стано.

За його словами, "одностайна позиція лідерів ЄС завжди була чіткою. Європейський Союз відреагує швидко і в координації з міжнародними партнерами, в тому числі новими і значними обмежувальними заходами проти Ірану". 

Читайте також: Як Україна має намір протистояти перевазі Росії у повітрі - BILD

Раніше речник Міністерства закордонних справ Ірану Нассер Канаані заявляв, що Іран прагне відновити переговори про розірвану ядерну угоду із Заходом на зустрічі світових лідерів у Нью-Йорку наприкінці цього місяця. Ісламська Республіка вже говорила з головним дипломатом Європейського Союзу Жозепом Боррелем про відновлення переговорів щодо своєї спірної ядерної програми