UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Євросоюзі прокоментували чергові ядерні погрози Путіна

"Не в перший раз Путін робить ставку на свій ядерний арсенал, але позиція Євросоюзу залишається незмінною".

Речник Європейського Союзу Пітер Стано заявив, що нещодавні ядерні погрози Путіна не змінять позицію ЄС стосовно підтримки України. Про це повідомляє Укрінформ.

"Не в перший раз Путін робить ставку на свій ядерний арсенал, Це є лише продовженням дуже безвідповідальної та неприйнятної поведінки зі сторони Путіна, що демонструє усьому світу його справжнє обличчя, особливо під час проведення тижня високого рівня в ході Генеральної Асамблеї ООН. Він не соромиться грати у ядерні азартні ігри знову й знову. Ми, безумовно, рішуче заперечуємо ці погрози. Позиція Євросоюзу залишається незмінною", – наголосив чиновник.

За його словами, європейська сторона намагається доносити цю позицію до міжнародних партнерів, привертаючи їхню увагу до того, наскільки безумною та безвідповідальною є поведінка персони, яка представляє країну-постійного члена Ради Безпеки ООН, головним завданням та обов’язком якої є підтримання миру у світі. Але Путін, каже Стано, підриває саме такі зусилля.

"Тож, це є лише продовженням тенденції поведінки Путіна, та викриває його справжнє обличчя під час дуже важливої міжнародної події високого рівня, яка проходить просто зараз у Нью-Йорку", – резюмував він.

Читайте також: Речник Путіна: Зміна ядерної доктрини — це сигнал "недружнім країнам"

Раніше кремлівський диктатор Владімір Путін заявляв, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо на неї нападе будь-яка держава, і що будь-який напад на Росію, який підтримуватиметься ядерною державою, вважатиметься спільним нападом. Він додав, що ядерний удар може послідувати "після достовірних даних про масований старт літаків стратегічної і тактичної авіації, крилатих ракет, безпілотників, гіперзвукових та інших літальних апаратів".