UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Грузії заборонили проросійську партії, яка збиралася йти на вибори

Лідери політсили звинувачують партію влади.

Національне агентство публічного реєстру у Грузії ліквідувало прокремлівську партію «Консервативний рух» («Альт-інфо»), яка збиралася брати участь у парламентських виборах.

Відповідне рішення прийняли 8 квітня після звернення Антикорупційного бюро, пише «Ехо Кавказа» ‒ проєкт «Радіо Свобода». Зокрема під час реєстрації політсили допустили низку порушень.

Читайте також: У Німеччині партію з антиукраїнською позицією AfD викрили на співпраці з неонацистами – ЗМІ

За інформацією SOVA.new, антикорупціонери, коли вивчали законність реєстрації партії виявили, що:

Як зазначають представники радикальної проросійської політичної сили, рішення про ліквідацію «Консервативного руху» ухвалила владна партія «Грузинська мрія».

«Вони більше ні до чого не могли причепитися, і коли голова ЦВК мав сьогодні підписати дозвіл на реєстрацію нашої партії на виборах, ми отримали інформацію, що публічний реєстр ліквідував партію», - заявив один із лідерів Зураб Махарадзе.

Партію «Консервативний рух» зареєстрували у 2021 році. Вона відома своєю проросійською пропагандою, антиєвропейською риторикою та демонстраціями проти ЛГБТ-спільноти. Представники руху планували взяти участь у парламентських виборах у Грузії в жовтні цього року.

Нагадаємо, у Молдові скасували реєстрацію на місцевих виборах усіх кандидатів, висунутих проросійською партією «Шанс», яка пов’язана із засудженим олігархом-втікачем Іланом Шором.