UA / RU
Підтримати ZN.ua

У дискусії щодо передачі Україні систем Patriot є певні просування – посол при НАТО

Дипломат також визнала, що це "є нелегким завданням".

Посол України при НАТО Наталія Галібаренко розповіла про перебіг переговорів щодо постачання нашій країні систем ППО Patriot. Про це повідомляє Укрінформ.

За її словами, наразі триває робота "на всіх рівнях" стосовно потенційних поставок Patriot, але вона визнала, що це "є нелегким завданням".

"Аж ніяк не всі країни НАТО мають системи Patriot, які нам необхідні, щоб збивати російську балістику. Ті країни, які мають Patriot, окрім США, мають одиниці таких систем і вимушені зважати на свої можливості з точки зору власної національної безпеки, політичної ситуації у країні та подекуди майбутніх виборів", – наголосила дипломат.

Водночас, каже Галібаренко, попри складнощі є "певні просування".

"Не можу говорити про це у деталях, але деякі країни висловлюють потенційну готовність надати Україні системи Patriot. Вони, звичайно, ставлять питання, чим ці системи замінити, і цей момент ми також повинні брати до уваги", – додала вона.

Читайте також: Ініціатива Німеччини з посилення ППО України провалилася — Politico

Раніше у Міністерстві оборони Німеччини за результатами засідання у форматі "Рамштайн" повідомляли, що низка держав збираються профінансувати ініціативу Німеччини щодо засобів протиповітряної оборони для України, а також надати ракети-перехоплювачі.