UA / RU
Підтримати ZN.ua

У день відкриття Олімпіади у Парижі на вулиці виведуть майже 60 тисяч силовиків

Повітряний простір над містом закриють.

Аби уникнути ризиків у безпеці під час відкриття Літніх Олімпійських ігор у Парижі у п’ятницю ввечері, 26 липня, Франція виведе на вулиці столиці близько 45 000 поліцейських, 10 000 солдатів і 2 000 співробітників приватної охорони. Вони забезпечуватимуть безпеку церемонії вздовж річки Сени, її берегів і навколишніх пам'яток, пише Reuters.

У церемонії відкриття Олімпіади візьмуть участь майже 7000 спортсменів, які рухатимуться річкою повз найвідоміші пам’ятки Парижа, а понад 300 000 глядачів спостерігатимуть за церемонією з берегів.

Як зазначає агентство, у Франції встановлено найвищий рівень безпеки, хоча офіційні особи неодноразово заявляли, що ніякої конкретної загрози для церемонії відкриття чи Ігор немає.

Також сьогодні закриють повітряний простір над Парижем, а під час церемонії відкриття на дахах міста знаходитимуться снайпери.

Також літаки радіолокаційного спостереження та безпілотники Reaper спостерігатимуть за чутливими об’єктами згори, а винищувачі Mirage 2000 будуть готові перехоплювати літаки та навіть збивати їх.

Читайте також: Ізраїль попередив Францію про загрозу теракту під час Олімпіади-2024

Високий рівень безпеки уже викликав багато нарікань з боку місцевих жителів, після того як поліція запровадила охоронну зону вздовж річки перед церемонією відкриття, встановила металеві бар’єри, щоб відгородити околиці та вимагає перепустки з QR-кодами для входу. Кафе вздовж берегів Сени, які зазвичай влітку заповнені, зараз майже безлюдні через обмеження.

Це  вперше церемонію відкриття Олімпіади планують провести за межами стадіону. Однак організатори хочуть перевершити усі попередні церемонії, оскільки востаннє Олімпійські ігри в Парижі відбувались 100 років тому, у 1924 році. Хода спортсменів розпочнеться о 20:30 за Києвом та протриває до опівночі.

Нагадаємо, українську збірну у Парижі представлятимуть 140 атлетів, які виступатимуть у 23 різних видах спорту. Водночас це найменша делегація України на змаганнях за роки незалежності.