UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Данії спалахнула пожежа в одній із найстаріших будівель Копенгагена

Будівля біржі знаходиться поряд із Фолькетингом.

У Данії сталася пожежа в одній із найстаріших будівель Копенгагена — старій фондовій біржі. Ця історична будівлю, у якій розташована Данська торгова палата, знаходиться неподалік від резиденції однонопалатного парламенту, Фолькетингу, інформує Данська торгова палата у соцмережі Х.

"Наш власний момент Нотр-Даму", — відреагував віцепрем'єр-міністр Данії Трольс Лунд Пульсе на пожежу.

Читайте також: Горить музей Романа Шухевича унаслідок влучання уламку російського дрона у Львові

За інформацією BBC,  у будівлі Берсен, яка була збудована в 1619-1640 роках за наказом короля Крістіана I, спалахнула пожежа під час реконструкції головної будівлі. Наразі невідомо, що стало причиною загорання. Через пожежу в будівлі обвалився 56-метровий шпиль у вигляді скручених хвостів чотирьох драконів. Великі будівельні риштування навколо будівлі ускладннють гасити рятувальникам пожежу.

"Зворушливо бачити, як працівники, рятувальні служби та перехожі працюють разом, щоб врятувати мистецькі скарби та знакові зображення з будівлі у вогні", - зазначив міністр культури Якоб Енгель-Шмідт.

15 квітня 2019 року в Парижі загорівся собор Нотр-Дам де Парі. Пожежникам вдалося зберегти головну кам'яну споруду будівлі, однак шпиль, дах та годинник було повністю знищено.