UA / RU
Підтримати ZN.ua

У четвер Зеленський зустрінеться з Макроном у Парижі

Це буде пʼятий візит президента України до Франції з початку повномасштабного вторгнення.

У четвер, 10 жовтня, французький лідер Еммануель Макрон прийме у Єлисейському палаці президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє посольство Франції в Україні.

Зокрема, візит відбудеться на наступний день після того, як Макрон відвідав українських військових у французькому регіоні Гранд-Ест. Там Франція готує бригаду "Анна Київська"

Читайте також: Франція продовжить робити все, що в її силах, щоб Україна вистояла – Макрон

Вказується, що Зеленський вже впʼяте відвідає Париж від початку повномасштабної російської агресії. У посольстві зазначили, що зустріч дасть нагоду продемонструвати рішучість Франції підтримувати Україну у довгостроковій перспективі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Зеленський у пʼятницю планує зустрітися із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Зокрема, президент планує представити йому план перемоги.

Нагадаємо, у Німеччини 12 жовтня мала відбутись зустріч у форматі "Рамштайн" на рівні лідерів, на ній мав бути присутнім президент США Джо Байден. Проте він скасував свій візит через ураган, який наближається до Флориди. Наразі визначається нова дата зустрічі.