UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії оцінили приблизні втрати росіян за час війни

Звітують про більш ніж 300 000 солдатів.

Уряд Великої Британії опублікував власну оцінку втрат Росії під час війні проти України за запитом депутата та представника Міноборони Джона Хілі. Про це повідомляє видання UKdefencejournal.

"За нашими оцінками, приблизно 302 000 російських військовослужбовців були вбиті або поранені, і ще десятки тисяч вже дезертирували з початку конфлікту", – сказав Хілі.

Варто зазначити, що цифри втрат особового складу цілком співставні з орієнтовними втратами росіян, які публікуються Генеральним штабом Збройних Сил України.

Читайте також: Українські військові ліквідували трьох полковників із командування десантних військ РФ - Штефан

Британський депутат, крім втрат регулярної армії, зацікавився втратами російських приватних військових компаній та добровольчих формувань, однак конкретні цифри відсутні.

"Кількість загиблих військовослужбовців російських приватних військових компаній не є чіткою. Росія використовувала кілька ПВК і добровольчих підрозділів в Україні для посилення російських збройних сил, але загибель особового складу цих організацій не відображена в офіційних даних про кількість загиблих російських військових", – заявив депутат.

Раніше повідомлялося, що снайпер Служби безпеки України встановив світовий рекорд результативного пострілу, ліквідувавши військового РФ з дистанції 3800 метрів