UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск просить "не надавати надмірного значення" погрозам Путіна

На його думку, заяви очільника Кремля скоріше свідчать про складне становище окупаційних військ на фронті.

Премʼєр Польщі Дональд Туск прокоментував погрози НАТО війною з боку російського президента Владіміра Путіна. За його словами, не варто надавати надмірного значення останнім заявами очільника Кремля, повідомляє The Guardian з посиланням на Reuters.

"Потрібно дуже серйозно ставитися до всіх подій в Україні та на українсько-російському фронті, але я б не надавав надмірного значення останнім заявам президента Путіна", — заявив польський премʼєр.

Читайте також: Туск розповів, чому Польща не збиває російські ракети

Він також підкреслив, що подібні заяви російського диктатора скоріше свідчать про складне становище росіян на фронті.

Нагадаємо, Путін назвав можливий дозвіл Україні на удари по РФ західною зброєю "прямою участю країн НАТО, Сполучених Штатів, європейських країн" у російсько-українській війні. За його словами, українська армія "не може" сама здійснювати такі удари. Він обіцяє "ухвалювати відповідні рішення з огляду  загрози".

На погрози Путіна відповів британський премʼєр Кір Стармер. Він наголосив, що Лондон не шукає ніякого конфлікту з Росією та не має таких намірів. Але, підкреслив Стармер, цю війну розпочала Москва, а Україна має право на самооборону, у чому їй допомагає Британія.