UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск: Польща брала участь у підготовці обміну полоненими між Росією та Заходом

"Операція стала можливою завдяки відданості нашої держави".

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна брала участь у процедурі обміну полоненими між Росією та Заходом. Про це він написав у своєму Twitter.

"Завершилася операція з обміну полоненими, в рамках якої РФ залишили російські опозиціонери та громадяни країн НАТО, затримані в РФ. Операція стала можливою завдяки відданості нашої держави", – зазначив глава польського уряду.

Туск висловив подяку президенту Республіки Польща Анджею Дуді та її спеціальним службам "за зразкову співпрацю".

Читайте також: Путін підписав укази про помилування обміняних ув'язнених

Нагадаємо, 1 серпня між Заходом та Росією в Анкарі за посередництва Туреччини відбувся найбільший з часів холодної війни обмін ув'язненими. Участь в ньому взяли 26 засуджених з семи держав. Серед них — репортер WSJ Еван Гершкович, морпіх Пол Вілан, російський опозиціонер Ілля Яшин та радіожурналістка Алсу Курмашева. Після обміну 13 його учасників повернулися до Німеччини, троє — до США, і десятеро — до Росії. Серед останніх — полковник розвідки ФСБ Вадім Красіков, причетний до вбивства опонента Кремля у 2019-му. Однак ЗМІ припускають, що він також міг брати участь у вбивстві Анатолія Собчака, через що володіє цінною для Владіміра Путіна інформацією.