UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трансатлантичне партнерство - це шлях до зміцнення безпеки на східному фланзі Європи – Дуда

За словами польського лідера, його країна, США та Велика Британія наразі перебувають в авангарді допомоги Україні.

Президент Польщі Анджей Дуда на тлі закликів Еммануеля Макрона щодо зменшення залежності Європи від США, заявив, що трансатлантичні партнерські зв’язки допоможуть захистити Європу. Про це йдеться у офіційному Twitter канцелярії президента.

Дуда зазначив, що влада Польщі веде політику на посилення американської присутності, а також забезпечення безпеки країни за рахунок закупівлі сучасної техніки, допомоги Україні та присутності в альянсах.

Він наголосив, що союз із США є для Польщі фундаментальним питанням.

"Трансатлантичне партнерство - це шлях до зміцнення безпеки на східному фланзі Європи. Польська зовнішня політика останнім часом дуже активна. Перед нами стоїть найважливіше завдання - забезпечити безпеку Польщі та всіх, хто в ній живе", – підкреслив президент Польщі.

Польський лідер переконаний, що лише США здатні забезпечити безпеку центрально-східної Європи

"Ми, США та Велика Британія, перебуваємо в авангарді допомоги Україні. Ті, хто дотримувався цієї політики, мали рацію щодо нинішньої міжнародної ситуації", – додав він.

Читайте також: МЗС Литви: Захід не хотів бачити загрози агресії РФ в Україні, а тепер обирає не бачити загрози агресії Китаю

Раніше міністр закордонних справ Латвії Едгарс Ринкевичс, коментуючи заклики президента Франції Еммануеля Макрона дистанціюватися від США, заявляв, що трансатлантична єдність робитиме ЄС сильнішим.