UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд відпустив Павла Дурова під заставу в 5 млн євро

Засновник Telegram не має права залишати Францію.

Творця Telegram Павла Дурова звільнено під судовий нагляд, йому пред'явлено звинувачення за шістьма пунктами, повідомляє Reuters.

Суд заборонив засновнику Telegram  залишати територію Франції та постановив призначити заставу у розмірі 5 млн євро. Крім того, Дуров двічі на тиждень має відмічатися в поліції.

Суддя ухвалив рішення через чотири дні після того, як Дурова було заарештовано в аеропорту Парижа.

Наразі його звинувачують у шести правопорушеннях. Засновника Telegram звинувачують  у відмові надати на запит уповноважених органів необхідну інформацію чи документи, а також у співучасті у:

Йому загрожує до 10 років позбавлення волі зі штрафом у розмірі 500 тисяч євро.

Перебування під офіційним розслідуванням у Франції не означає визнання провини та не обов’язково призводить до суду, але вказує на те, що судді вважають справу достатньою для продовження розслідування. Розслідування може тривати роками, перш ніж його відправлять до суду або закриють.

Арешт Дурова привернув увагу до кримінальної відповідальності власників додатків для обміну повідомленнями та розпалив дебати про те, де закінчується свобода слова та починається дотримання закону.

Читайте також: Після «вигнання» Дуров більше 50 разів таємно в'їжджав у Росію – розслідування

Раніше повідомлялося, що засновника та генерального директора компанії Telegram Павла Дурова звільнили з-під варти під час судового засідання  для проведення першого допиту і можливого висунення обвинувачення.

Прокуратура висувала йому обвинувачення за 12 статтями.