UA / RU
Підтримати ZN.ua

Суд Берліна остаточно заборонив прапори Росії біля меморіалів 8 і 9 травня

Раніше їх використання планували дозволити в одному з місць.

Вищий адміністративний суд Берліна повернув повну заборону на використання російських прапорів поблизу меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде упродовж 8 і 9 травня після того, як суд нижчої інстанції днем раніше дозволив їх демонстрацію біля одного з місць на День перемоги, повідомила поліція німецької столиці у Twitter.

Рішенням було визнано обгрунтованою скаргу правоохоронців, які 7 травня звернулися із заявою проти наданого дозволу на використання прапорів РФ у Тіргартені.

"Вивішування російських прапорів і прапорів СРСР, а також георгіївської стрічки і прапора на визначених меморіалах залишається забороненим", – зазначили після остаточного рішення в поліції.

Читайте також: Зеленський пропонує встановити 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Напередодні в Берліні заборонили російські та українські прапори, а також оркестри поряд радянських меморіалів 8 і 9 травня під час відзначення 78 річниці закінчення Другої світової війни в Європі. Подібна заборона діяла на травневих заходах у Берліні й торік. Однак згодом Адміністративний суд скасував обмеження на українські прапори в Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде