UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стримують перевезення російської нафти: Греція продовжила військово-морські навчання біля свого узбережжя

Тепер росіяни користуються водами Єгипту, Мальти та Західної Африки.

Греція знову продовжила військово-морські навчання, які значною мірою стримують перевезення російської нафти поблизу її узбережжя. Через них росіяни змушені користуватися іншими хабами, повідомляє Bloomberg.

Навчання у затоці Лаконія триватимуть ще два місяці. Це найдовше їхнє продовження на сьогодні, згідно з повідомленням Гідрографічної служби ВМС Греції. Морські дії розпочались у  травні, а потім кілька разів їх продовжували.

Уряд країни раніше заявляв, що навчання почали, аби зупинити перевалку російських барелів на борту застарілих суден, які  можуть становити загрозу безпеці на морі. Згідно з даними відстеження суден, зібраними Bloomberg, з 4 травня не зафіксовано перекидання сирої нафти з судна на судно. Заборона Афін набула чинності приблизно в цей час.

Читайте також: Греція не передаватиме Україні системи ППО, незважаючи на тиск з боку ЄС

Тепер росіяни перевозять нафту через інші місця, додає Bloomberg. Це води Єгипту, Мальти та Західної Африки.

Раніше грецькі ЗМІ повідомляли, що в Аденській затоці грецький фрегат зірвав напад хуситів на торгове судно. Екіпаж корабля Греції використовував як систему боротьби з безпілотниками, так і свою гармату для ураження чотирьох дронів терористів.