UA / RU
Підтримати ZN.ua

Столтенберг заявив, що не бачить загрози нападу РФ на НАТО

Він підкреслив, що Альянс є найсильнішою військовою силою світу.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наразі безпосередньої загрози нападу Росії на Альянс немає. Про це він повідомив під час пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом, повідомляє Yle.

Читайте також: Поблизу Росії відбудуться найбільші військово-морські навчання НАТО

Столтенберг додав, що НАТО є найсильнішою військовою силою у світі. Фінський лідер  заявив, що найкращий спосіб запобігти війні — це підготуватися до неї. Стубб каже, що наразі немає загрози для країн Північної Європи чи Балтії.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що його країна має готуватися до війни з Росією. За його словами, ФРН має бути готова до російського нападу до 2029 року.

У свою чергу німецький канцлер Олаф Шольц заявляв про те, що Німеччина захистить країни Балтії у разі нападу РФ. Він додав, що його країна завершить створення постійної німецької бригади у Литві до кінця 2027 року.

Нагадаємо, The Telegraph повідомляв, що НАТО розробляє кілька «сухопутних коридорів» для перекидання до лінії зіткнення військових США та бронетехніки у разі наземної війни Європи з Росією. Такі заходи проводять на фоні попереджень керівництва Альянсу про те, що уряди західних країн повинні готуватися до конфлікту з РФ протягом наступних десятиліть, додає видання.