UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сотні біженців у Польщі висловили бажання доєднатись до добровольчого українського підрозділу — ЗМІ

Офіційно про набір ще не оголосили.

Сотні українців, які проживають у Польщі, вже висловили бажання приєднатися до українського добровольчого підрозділу, про створення якого оголосили за підсумками підписання безпекової угоди між Варшавою та Києвом. Добровольці проходитимуть підготовку у Польщі, повідомляє RMF24 з посиланням на джерела в українських дипломатичних колах.

Зазначається, що хоч офіційно про набір ще не оголосили, про бажання доєднатися до підрозділу висловились сотні українців.  

Читайте також: Київ буде не зовсім задоволений результатами саміту НАТО — МЗС Польщі

Журналісти додають, що за польські гроші зацікавлених українців розмістять та екіпірують у польських підрозділах. За даними видання, влада Польщі намагається переконати інші країни ЄС, аби вони також брали участь у витратах на навчання та обладнання. Варшава каже партнерам, що підготовка українського підрозділу є інвестицією в європейську безпеку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск 8 липня підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки. У ній прописана можливість створення нового українського добровольчого підрозділу. Чоловіки, які перебувають в Польщі та Литві зможуть підписати контракт із ЗСУ і пройти навчання у Польщі.

Також Туск заявив, що Польща могла б передати Україні винищувачі МіГ-29, якби країни-члени НАТО погодилися надати на заміну Варшаві інші літаки. Обговорюється надання щонайменше 14 МіГів для Києва.