UA / RU
Підтримати ZN.ua

Союзники мають бути готовими до поганих новин з України — Столтенберг

Генсек НАТО бачить ймовірність погіршення становища на полі бою.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників надалі підтримувати Україну, оскільки перемога країни-агресора Росії матиме трагічні наслідки. Про це він сказав в ефірі DW.

За його словами, подальша підтримка України та її перемога — в інтересах НАТО. Тому що, якщо війну виграє російський диктатор Володимир Путін, це стане небезпекою для Альянсу.

Столтенберг зазначив, що партнери мають допомагати Києву не лише у "хороші часи", оскільки війна — це змінний процес, і союзники "мають бути готовими до поганих новин".

Читайте також: Столтенберг: «Майбутнє України в НАТО. Зараз вона найближче до Альянсу, ніж будь-коли»

"Ми мусимо підтримувати Україну і в добрі, і в погані часи. Нинішня війна — війна на виснаження, це битва за ефективність, битва за логістику", — додав Столтенберг.

Як відомо, у листопаді генсек НАТО вже казав, що ситуація на полі бою в Україні є важкою, через що Альянс та європейські союзники мають більше допомагати Україні.

Раніше Столтенберг заявляв, що за результатами першого засідання Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС, союзники надали Києву рекомендації щодо пріоритетних реформ.