UA / RU
Підтримати ZN.ua

Словацькі перевізники сьогодні збираються знову блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

Попередня блокада закінчилася тиждень тому.

Спілка автоперевізників Словаччини (UNAS) продовжить блокування кордону із Україною на прикордонному пункті «Вишнє Німецьке – Ужгород» сьогодні, 11 грудня, з 14:00 за київським часом.

Строків закінчення акції немає. Президія профспілки лише повідомила, що вона триватиме «до наступного повідомлення», пише topky.sk.

Читайте також: У Європі закликали бойкотувати поляків, які блокують кордон із Україною

«В'їзд на територію Словацької Республіки для вантажного транспорту буде заблоковано. Пасажирські перевезення не будуть обмежені», – заявили у профспілці.

Рішення про продовження блокади ухвалено «на основі оцінки отриманої інформації та її впливу на словацький ринок автомобільних перевезень». UNAS давно виступає проти «транспортного безвізу» для українських перевізників у Європейському Союзі, тому приєднується до протесту поляків на кордоні з Україною.

Попередня блокада вантажівок на цьому пункті пропуску закінчилася ввечері 4 грудня.

Читайте також: Перша партія українських вантажівок залізницею прибула до Польщі

Нагадаємо, у Європейській комісії підтримують збереження Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС. Водночас там наголосили, що умови, в яких водії опинилися через блокаду, є драматичними. Від цієї ситуації обидві сторони отримують збитки.

До польських перевізників, які заблокували український кордон, на знак «солідарності» приєдналися їхні словацькі колеги. А як щодо солідарності з Україною, яка стікає кров’ю, яку щоденно, щогодинно намагається знищити Росія? То хто ж улаштував нову блокаду? Хто й чому душить Україну в умовах війни? Про це – в статті Павла Кравчука на ZN.UA «Нова блокада: хто душить Україну в умовах війни».