UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сікорський прокоментував чутки про конфлікт із Зеленським: "Я можу поставити питання руба"

Глава МЗС розповів, що під час переговорів у Києві отримав запевнення, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії буде вирішене.

Міністр закордонних справ України Радослав Сікорський відреагував на чутки про конфлікт з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це він розповів в ефірі "Польського радіо".

За його словами, в Польщі існує національний консенсус щодо ексгумації жертв Волинської трагедії. Він сказав, що ексгумації домагається, зокрема, глава держави Анджей Дуда, а також спікер Сейму Шимон Головня і очільник Міноборони Владислав Косіняк-Камиш.

У відповідь на це журналістка підкреслила, що Україна "не погоджується на ексгумацію польських жертв, натомість дозволила ексгумацію солдатів вермахту".

Однак, сказав Сікорський, під час переговорів у Києві він отримав запевнення, що питання ексгумації жертв Волинської трагедії буде вирішене.

"Я справді можу поставити питання руба. Подивимося по їхніх вчинках", – наголосив Сікорський, коментуючи чутки про ймовірний конфлікт між ним і українським лідером Зеленським.

На уточнювальне запитання, чи був конфлікт, політик ще раз додав: "Подивимося по їхніх вчинках".

Раніше Український інститут національної памʼяті (УІНП) повідомляв, що у 2025 році розпочне пошукові роботи та ексгумацію жертв Волинської трагедії на території Рівненської області. У МЗС Польщі привітали це рішення.

Волинська трагедія донині впливає на україно-польські відносини. Але Києву та Варшаві не вдається дійти згоди. І ось уже поляки кажуть: Україна не буде членом ЄС, якщо не врегулює історичних питань із Польщею. Про те, "Чого бояться в Києві та Варшаві і як помирити Україну та Польщу", читайте у статті Володимира Кравченка.