UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сікорський про дозвіл для Україні бити по РФ західною зброєю: "Крапля камінь точить"

"Ми вже мали багато таких дискусій".

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський переконаний, що з часом Україна отримає повноцінний дозвіл бити по російській території за допомогою західної зброї. Про це повідомляє RMF24.

"Крапля камінь точить", – наголосив Сікорський  коментуючи дискусію серед союзників щодо дозволу Україні наносити удари по РФ західною зброєю.

"Ми вже мали багато таких дискусій. Про Leopard, про західну техніку взагалі, про F-16. І сьогодні ми обговорюємо, чи дозволено Україні заздалегідь збивати російські крилаті ракети, які летять у бік їхніх дитячих лікарень. На мою думку, Україна має право і повинна мати можливість збивати літаки і атакувати аеродроми, з яких вони злітають", – зазначив глава польського МЗС.

Коментуючи питання, чи досі політики на Заході бояться того, що зробить Путін, якщо НАТО дозволить Україні робити більше, Сікорський сказав: "Ні".

"Я не бачу, щоб Путін стримувався. За винятком того, що він ще не використав ядерну зброю, я думаю, що він використовує все, що у нього є. Включаючи гігантські бомби, якими він знищує цивільні поселення. Всі звірства, на які він здатен, вже застосовуються на полі бою", – резюмував він.

Читайте також: Глава МЗС Латвії: Необхідно зняти обмеження для України на удари по території РФ

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський також заявляв, що розмови про повернення українських чоловіків призовного віку з Європи на Батьківщину ведуться на рівні Європейського Союзу. Він додав, що Польща буде "в авангарді" допомоги Києву у підготовці таких людей.