UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швеція назвала головне зовнішньополітичне завдання. І це не НАТО

Глава МЗС Швеції заявив, що пріоритетом №1 буде підтримка України 

У Швеції, яка сподівається у 2024 році стати членом Північноатлантичного альянсу, назвали головним зовнішньополітичним завданням допомогу Україні. 

«Першочерговим завданням зовнішньої політики Швеції в найближчі роки буде підтримка України», – заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем на оборонній конференції 7 січня, передає Reuters.

Читайте також: У Швеції визнали проблему з боєприпасами як для України, так і для себе

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена після візиту до Туреччини, Анкара найближчими тижнями може ратифікувати членство Швеції у НАТО.

Нещодавно швецький уряд ухвалив рішення про призупинення фінансової допомоги африканській державі Малі – через те, що керівництво країни підтримує Росію у її агресії проти України. 

Читайте також: Литва, Швеція та Канада створили групу спільних інтересів для України

Нагадаємо, у грудні 2023 року уряд Швеції переглянув рішення щодо тимчасового захисту українських біженців та вирішив поширити дію директиви Євросоюзу про тимчасовий захист на всіх громадян України. Також у грудні міністри оборони Швеції та Данії підписали спільну декларацію щодо передачі Україні додаткових бойових машин піхоти CV90.