UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія приєдналася до чергового пакету санкцій проти Російської Федерації

Ще до затвердження нового пакету Швейцарією було запроваджено санкції щодо 69 фізичних і 47 юридичних осіб

Швейцарія приєдналася до 14-го пакету санкцій ЕС проти Росії. Таке рішення ухвалила Федеральна рада, повідомила пресслужба уряду Швейцарії.

У відповідь на триваючу військову агресію Росії проти України, а також триваючі дестабілізуючі дії Росії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і безпеку України, 24 червня ЄС ухвалив нові заходи проти Росії в рамках 14-го пакета санкцій.

[see_also ids=«608202»]

Раніше, 9 липня, Федеральне відомство з економічних питань, освіти і досліджень (EAER) як компетентний орган запровадило санкції щодо 69 фізичних і 47 юридичних осіб.

21 серпня Федеральна рада ухвалила рішення про вжиття подальших заходів 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії. Вони передбачають уточнення заборон на російські алмази і приведення їх у відповідність із міжнародними нормами. Федеральна рада також продовжила терміни надання дозволів на вилучення інвестицій з Росії. Це зроблено для того, щоб швейцарські компанії могли законно припинити свою діяльність у Росії. Поправки набудуть чинності 27 серпня.

[see_also ids=«606878»]

14-й пакет санкцій, ухвалений ЄС 24 червня, передбачає низку додаткових заходів, які наразі детально вивчаються.