UA / RU
Підтримати ZN.ua

Швейцарія оголосила про виділення коштів Україні на цифровізацію державних послуг

Мова йде про понад 60 мільйонів доларів.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Федеральна рада Швейцарії виділила Києву на цифровізацію та електронне урядування 58,7 млн ​​швейцарських франків (64 млн доларів) протягом наступних чотирьох років. У повідомленні пресслужби йдеться про те, що Берн просуває демократичні реформи та прозорість державних послуг в Україні.

Зазначається, що через російську агресію багато українців були вимушено переміщені. Для того, щоб вони також мали доступ до державних послуг, вони мають бути доступними у цифровому вигляді.

Читайте також: Німеччина виділить десятки мільйонів євро для мешканців східних регіонів України

Підтримка Швейцарії та інших міжнародних партнерів просуває цифровізацію в системі державного управління та задовольняє зростаючий попит на цифрові послуги, додали у пресслужбі. Зокрема там відмітили успіх додатку «Дія», яким користуються понад 20 млн українців.

Нагадаємо, у грудні 2023 Швейцарія оголосила про виділення пів мільярда гривень на підтримку українців взимку. Зокрема кошти виділили на відновлення інфраструктури та житла, а також надання речей першої потреби для постраждалих від бойових дій.

Раніше Le Monde повідомляло, що Франція виділить 650 млн євро у вигляді кредитів та грантів на відновлення критичної інфраструктури України. Відповідні документи 7 червня мають підписати президент України Володимир Зеленський та французький лідер Еммануель Макрон.