UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц закликав грузинського прем’єра докласти зусиль для зближення з Євросоюзом

Він заявив про необхідність найближчими тижнями вжити необхідних заходів "із максимальною рішучістю".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся у Берліні з главою уряду Грузії Іраклієм Гарібашвілі та закликав країну здійснити кроки на зближення з Європейським союзом. Про це повідомляє "Європейська правда".

Федеральний канцлер ФРН обговорив із Гарібашвілі розширення багатопланової співпраці, поточні питання безпеки та європейської політики, а також наслідки агресивної війни Росії проти України.

Шольц також підкреслив, що Німеччина продовжує підтримувати Грузію на шляху до ЄС, і закликав уряд у Тбілісі вжити необхідних заходів для здійснення реформ.

Він також заявив про необхідність найближчими тижнями вжити необхідних заходів "із максимальною рішучістю".

Читайте також: ЄС чи РФ: майбутній курс Грузії сильно залежить від війни в Україні – політолог

Нагадаємо, глава грузинського уряду Іраклій Гарібашвілі, який раніше критикував Володимира Зеленського за те, що той підтримав масштабні акції протесту, які проходили у Тбілісі, заявив, що Росія вторглася на територію України через те, що наша держава хотіла стати членом НАТО.

Водночас, Державний департамент США відповів на дану заяву прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі. Відповідаючи на прохання Грузинської служби Голосу Америки прокоментувати заяву прем’єра речник Держдепу нагадав, що російська агресія проти України почалася не в 2022 році, а повномасштабна агресія 2022 року є "продовженням незаконного захоплення Росією Криму та частин Луганської та Донецької областей у 2014 році".