UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц вважає, що момент для дискусій про завершення війни в Україні настав

Він погоджується з тезою про те, що РФ повинна брати участь у другому Саміті миру.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що зараз настав момент для дискусій про те, як можна прискорити завершення війни в Україні. У інтервʼю ZDF він також заявив про хороші стосунки з президентом Володимиром Зеленським.

"Я вважаю, що зараз настав момент, коли нам потрібно обговорити, як ми можемо вийти з цієї ситуації війни та досягти миру швидше", — заявив Шольц.

Читайте також: РФ не готова до предметних переговорів про мир — секретар РНБО Литвиненко

Шольц також заявив, що виступає за участь Росії у другому "Саміті миру". У цьому питанні він погоджується з Зеленським. За словами канцлера ФРН, їхні стосунки хороші, не зважаючи на розслідування вибухів на "Північному потоці", до яких нібито причетна Україна.

Раніше Зеленський заявляв, що якщо представники РФ захочуть, то вони будуть присутні на другому Саміті миру. За його словами, в іншому випадку Україна може втратити на конференції велику кількість країн-учасниць.

Нагадаємо, ZN.UA проводило опитування та задало українцям наступні питання: як вони оцінюють результати першого Саміту миру у Швейцарії, чи потрібно проводити другу конференцію та чи варто запрошувати на неї Росію. Про підсумки дослідження — у статті Тетяни СиліниДругий Саміт миру. Чого від нього очікують українці та як оцінили перший”.