UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц: Щоб запобігти розміщенню американських ракет Tomahawk у Німеччині, Росія має припинити війну в Україні

"Москва повинна відмовитися від спроби завоювати цілу країну".

Канцлер ФРН Олаф Шольц виступив на захист запланованого розміщення американських далекобійних ракетних озброєнь на території Німеччини. Про це повідомляє DW.

За його словами, розміщення американських ракет на території ФРН слугуватиме фактором стримування, адже таке озброєння гарантуватиме, що Німеччина не зазнає нападу

Водночас він відкинув побоювання, що заплановане розгортання американських ракетних озброєнь може призвести до ескалації у відносинах з РФ. Політик вказав на те, що режим контролю над озброєннями був ретельно розроблений і вивірений.

"Німеччині потрібні сили і засоби стримування на додаток до того, що ми вже маємо, приміром, крилаті ракети, а також звичайні озброєння великої дальності", – наголосив глава німецького уряду.

Шольц підкреслив, щоб запобігти розміщенню американських ракет дальнього радіусу дії в Німеччині, Росія повинна спочатку припинити свою війну проти України.

"Перше, що Росія повинна була б зробити, це припинити жахливу агресивну війну проти України і відмовитися від спроби завоювати цілу країну", – додав він.

Читайте також: ЗМІ: Шольц вважає, що Камала Гарріс може перемогти на виборах президента США

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц під час публічного діалогу в Саарбрюккені заявляв, що росіяни на війні в Україні втратили вбитими та пораненими 350 тисяч солдатів. Вказано, що Шольц звинуватив російського диктатора не лише у незліченних вбивствах українців, а й у тому, що Путін відправив на смерть сотні тисяч російських солдатів.