UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц про гарантії безпеки для України: "Дискусії ще тривають"

Канцлер ФРН охарактеризував переговори, як "дуже інтенсивні".

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що дискусії про безпекові гарантії для України, які вона має отримати у межах майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі, ще тривають. Про це він розповів на спільній пресконференції прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албанізе у Берліні, повідомляє Укрінформ.

"Ми дискутуємо багато місяців щодо гарантій безпеки після досягнення миру. Дискусія дуже інтенсивна…Вона не завершена", – зазначив Шольц.

Канцлер ФРН підкреслив, що його країна є другою у світі за обсягами надання Україні підтримки, й у бюджеті ФРН передбачені кошти на подальшу підтримку Києва. Канцлер також назвав важливим започаткування у Вільнюсі цього тижня Ради НАТО-Україна, що демонструє поглиблення співробітництва між сторонами.

Читайте також: Bloomberg: Зеленський прибуде на саміт НАТО у Вільнюсі в середу

Напередодні німецьке видання Bild заявляло, що ознайомилося із "секретним документом" німецького уряду, в якому стверджується, що уряд Олафа Шольца виступає проти скасування для України Плану дій щодо членства в НАТО, а це, нагадаємо, один із елементів пакету рішень Вільнюського саміту щодо України.